16 DE MARÇ

Bon dia famílies,

L’excepcionalitat del moment que estem vivint ens obliga a fer actuacions que mai no hauríem pensat que faríem. De sobte ens trobem amb els nostres fills i filles a casa i alguns de nosaltres han de continuar treballant, una situació complicada tant pels adults com per als nens i nenes. 

Reflexionant sobre què necessiten els alumnes de p5, us envio un recull d'idees que podria ser útil per fer a casa. Ja sé que la situació de cada família és molt diferent a la resta, alguns podreu, alguns no, alguns tindreu material, d'altres no i no en podreu comprar. Però que no quedi el poder compartir les idees i feines a tots els Robots per poder passar aquests dies de la manera més entretinguda possible. 

Primer de tot dir, que els infants de 3  a 6 anys encara els costa mantenir l'atenció durant molt de temps en una mateixa tasca. Per aquest motiu us suggereixo activitats que podreu realitzar amb ells:

INCLOURE ELS INFANTS EN LES ACTIVITATS QUOTIDIANES: Aquesta és una bona opció per fer més portables aquests dies.
• Ajudar a cuinar.
• Endreçar una capsa de fils i botons.
• Classificar les joguines.
• Fer la llista de la compra.
• Endreçar els clips i les gomes de cabell.
• Regar les plantes
• Posar rètols als pots de cuina amb el nom de l’aliment que hi ha dins...
• Plegar roba.
• Parar i desparar taula.

ACTIVITATS DE CAIRE ESCOLAR: A banda d’aquestes activitats proposades, també us fem un llistat de tasques que poden afavorir l’adquisició d’objectius que cal treballar a parvulari. No estan distribuïdes per edats perquè a Educació Infantil les evolucions són molt diverses i us deixem a les vostres mans el que poden i no poden fer els vostres infants. Simplement dir-vos que les activitats de lectoescriptura són sobretot per als nens i nenes de P-5.

• Jocs d’estimulació del llenguatge i de la lectoescriptura :
-Llegir-los contes, mirar-ne d’altres conjuntament, parlar sobre el que hi passa.
-Inventar-se històries.
-Jugar a les endevinalles.
-Jugar amb disfresses, a metges (escriure les receptes), a cuiners (podeu fer una carta de menú o un bloc de notes on escriure els plats).
-Anar escrivint el seu nom i d’altres que siguin del seu interès (d’amics i amigues, pares, germans, avis, personatges de contes o dibuixos que li agradin molt).
-Animar a escriure: ajudar a fer la llista de la compra (3 o 4 articles), deixar notes divertides a algun familiar, ajudar-lo a escriure una postal. (No heu de corregir les lletres omeses. Si us demana ajuda, podeu utilitzar l’abecedari i animar-los a reconèixer els sons amb les seves grafies).
-Escriure paraules amb lletres imantades.

• Jocs matemàtics: o Jugar amb els nombres (comptar esglaons, ajudar a parar la taula i comptar quants gots necessitem per parar-la, quants coberts...).
-Jocs de taula (oca, parxís, cartes, dòminos...)
-Mirar al calendari quin dia de la setmana estem, quan falta per fer algun esdeveniment familiar, els números i dies de la setmana.
-Fixar-nos en els colors de la roba, en les formes geomètriques dels objectes.
-Fer sèries amb gomets de colors.
-Relacionar el número amb la grafia (ensenyar-li un número i que digui quantes coses ha d’agafar...).

• Jocs manipulatius: per millorar la motricitat fina (el traç i les habilitats manuals):
-Jugar amb plastilina, fang o sorra màgica.
-Fer collarets enfilant trossos de canyetes tallades, macarrons...
-Fer trencaclosques.
-Ajudar a fer coques i pastissos.
-Plegar roba, paper.
-Joc lliure d’equilibri amb fustes o cartes.
-Joc lliure amb agulles d’estendre roba. Es poden fer corones, collarets, naus. També les poden decorar si són de fusta.
-Jugar a vestir i despullar nines.
-Joc lliure de punteria amb pilotes, pedretes o boletes.
-Joc de picar cromos.

RECURSOS TECNOLÒGICS:  A les xarxes hi ha recursos interessants que podem fer ús sense excedir-nos en el temps. Per aquest motiu us facilitem uns enllaços que us poden ser d’utilitat.

WEBS PER TREBALLAR LA LECTOESCRIPTURA
Edu 365 : http://www.edu365.cat/infantil/ Vols jugar? XTEC : http://www.xtec.es/~dvert/llengua.htm La Motxilla : Català : http://www.ceip-diputacio.com/la%20motxilla.htm Orientación Andujar: http://orientacionandujar.wordpress.com/lectoescritura/

WEBS PER TREBALLAR MATEMÀTIQUES
Edu 365 : www.edu365.cat Vols Jugar ? XTEC : Matemàtiques : http://www.xtec.es/~dvert/llengua.htm LA MOTXILLA : http://www.ceip-diputacio.com/la%20motxilla.htm

WEBS PER TREBALLAR LA PERCEPCIÓ VISUAL
Andujar orientación: http://orientacionandujar.wordpress.com/grafomotricidad/ Andujar orientación : http://orientacionanduj.wordpress.com/fichas-mejorar-atencion/ Edu 365 : http://www.edu365.cat La Motxilla : www.ceip-diputacio.com/la%20motxilla.htm

APLICACIONS PER A IPAD Frikids www.frikids.com : Web amb recomanacions d'aplicacions per a Ipad. Cal destacar que actualment moltes de les persones que tinguin cura dels nens i nenes hauran de fer teletreball. Per això totes les propostes són suggeriments, en cap cas volem que feu de mestres a casa. Recordeu que som a Parvulari i l’aprenentatge passa per la via dels sentits i l’experimentació i les vivències del dia a dia, no és necessari realitzar aquestes activitats, simplement són propostes. Esperem que aquests dies aprofiteu, els que pugueu, per abaixar el ritme. Siguem responsables i cuidem-nos.

Irene

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FIRA DEL CONSUM RESPONSABLE

 Avui a l'escola, els nens i nenes de l'ESO ens han preparat diferents botigues amb objectes que han fet ells a mà, per poder compra...